Geluidsabsorptie

voor een fijne akoestiek

Er wordt bij het ontwerpen van een interieur vaak gedacht: het oog wil wat. Maar dat moet ook zeker voor het oor gelden. Een prettige akoestiek, zonder te weinig of te veel galm en waarbij iedereen te verstaan is, bereik je door goede geluidsabsorptie.

Verschil tussen geluidsabsorptie en geluidsisolatie

Als het gaat om geluid, dan worden geluidsabsorptie en geluidsisolatie nog wel eens door elkaar gehaald. Het verschil tussen geluidsisolatie en geluidsabsorptie is simpel: geluidsisolatie is bedoeld om ervoor te zorgen dat geluid binnen een bepaalde ruimte blijft en het geluid niet doordringt tot de ruimte ernaast. Geluidsabsorptie wordt ingezet om geluiden binnen één ruimte onder controle te houden. Dat houdt in dat een te lange of korte nagalmtijd en hinderlijke reflecties worden voorkomen en er wordt gezorgd voor een acceptabel achtergrondgeluidniveau en spraakverstaanbaarheid.

Onze producten richten zich uitsluitend op geluidsabsorptie, en zorgen dus voor een aangename akoestiek in de betreffende ruimte. Onze veelzijdige PET-vilt producten zijn zacht en absorberen veel geluid.

Bekijk onze PET-vilt producten

Wil je nog meer geluidsabsorptie?

Door een zogenoemd DENIMpanel, gemaakt van het restafval van spijkerbroeken, achter het vilt te plaatsen, wordt de geluidsabsorptie nog verder verhoogd.

Bekijk onze DENIMpanel producten

Het verschil tussen geluidsabsorptie en geluidsisolatie

Geluidsabsorptie in verschillende ruimtes

De manier van geluidsabsorptie en de bijbehorende producten, hangen heel erg af van de ruimte. Wat is belangrijk voor welke ruimte?

Horeca

Behoud van intimiteit en beperken van achtergrondgeluiden. Een aangename akoestiek draagt bij aan een aangenaam langer verblijf en dus ook een verbetering van de omzet.

Retail/winkels

Terugdringen van nagalm en reflectiegeluid. Door een actieve omgeving ontstaan er diverse geluiden. Het opvangen van deze "ruis" veraangenaamd het verblijf van de klant.

Klaslokaal/spreekruimte

Verbeteren van de spraakverstaanbaarheid. Het bereiken van een publiek in een ruimte zonder te hoeven schreeuwen.

Sportzaal

Terugdringen van nagalm en reflectiegeluiden. Door de toepassing van harde materialen in de ruimte is er een grote mate van reflectiegeluid wat de verstaanbaarheid bemoeilijkt en over het algemeen erg vermoeiend is.

Kantoor

Beperken van achtergrondgeluiden. Dit bevordert de concentratie en daarmee de productiviteit van de medewerkers. Een aangename akoestiek resulteert vaak in een afnemend ziekteverzuim.

Het is belangrijk om van tevoren goed te analyseren om welke ruimtes het gaat en hoe deze gebruikt (gaan) worden. Op basis daarvan kunnen we bepalen welke producten geschikt zijn.

Bekijk onze producten

Benieuwd wat wij voor jouw akoestiek kunnen betekenen?

Meer informatie of samenwerken? Aarzel niet om contact op te nemen!
Door een bericht te sturen ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.