DENIMpanel

Om een nog hogere geluidsabsorberende waarde te kunnen behalen, kan er achter ons akoestische materiaal zoals PET-vilt ook nog het zogeheten DENIMpanel worden geplaatst. Dit isolatiemateriaal is gemaakt van restafval van spijkerbroeken en is daardoor een duurzame keuze. Het verbetert én het akoestische comfort én draagt bij aan een beter milieu. Kortom: de perfecte mix tussen kwaliteit en duurzaamheid.

Door de poreuze structuur en de hoge mate van dichtheid van het gerecycled katoen, is het materiaal goed in staat om geluid te absorberen. In de grafiek hieronder is de geluidsabsorberende werking van het isolatiemateriaal te zien. Dit betreft alleen het isolatiemateriaal direct verwerkt tegen een harde achterwand. Op de productdetailpagina's van bijvoorbeeld het [PET-Vilt] zijn ook de waardes te zien van het isolatiemateriaal in combinatie met het PET-Vilt.

Het isolatiemateriaal is verkrijgbaar in drie verschillende diktes, namelijk in 20, 30 en 45 mm. De standaard afmetingen zijn als volgt: 1200x1000mm voor de 20 en 45mm dikte en 850x1030mm voor de 30mm dikke panelen. De dikste variant wordt voornamelijk gebruikt om het geluid in de lagere frequentie beter te absorberen.

Algemene productspecificaties

Dikte

20, 30 en 45 mm

Afmeting

1200 x 1000 mm (20 en 45mm dikte) & 850x1030mm (30mm dikte)

Type materiaal

Isolatiemateriaal

Opbouw materiaal

Gerecycled katoen

Uitstraling

Jeans

Toepassingsgebieden

Het materiaal is bedoeld als opvulling van de spouw achter akoestisch plaatmateriaal. Zodoende wordt de geluidsabsorberende werking hiervan verhoogd.

Meer weten over onze complete collectie? Aangenaam Akoestiek praat je graag bij over alle mogelijkheden.

Alle decoren van DENIMpanel

GERECYCLED KATOEN 30MM

GERECYCLED KATOEN 45MM

GERECYCLED KATOEN 20MM

Benieuwd wat wij voor jouw akoestiek kunnen betekenen?

Meer informatie of samenwerken? Aarzel niet om contact op te nemen!
Door een bericht te sturen ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.